Tips på gott fröknäcke

Fröknäcke@getfitwiththerun på Instagram la upp ett sjyst recept på fröknäcke som jag vill dela med mig av. Väldigt enkelt och sanslöst gott. Några egna justeringar måste jag ändå inflika. Att slänga upp kletig deg på ett bakplåtspapper fungerar sådär. Det fastnar. Eller så skulle jag tagit bort kakan från papperet medan det fortfarande var varmt. Det stog inget om det i beskrivningen och jag är inte sån som kan improvisera när det gäller bakning. Där är det gram och deciliter som gäller. Jag var tvungen att kasta hela första batchen i soporna. Jag har tuggat bakplåtspapper förut och det är inte mycket bättre än att tugga staniol.

Den andra batchen som jag i skrivande stund just tagit ur  ugnen blev desto bättre. Lösningen är att använda sån där bakplåtsunderlag av silikon. Det har jag gjort nu och mina förskurna knäckebrödsbitar lossnar bara man tittar på dem.

Receptet då?

1,5 dl rismjöl

1 dl solrosfrön

1 dl linfrön

0,5 dl pumpakärnor

0,5 dl sesamfrön

0,25 dl olivolja

2 dl kokande vatten

Blanda allt o bred ut på en plåt med bakplåtspapper (av silikon om du har), lägg ett bakplåtspapper ovanpå o kavla ut. Toppa med flingsalt. Grädda i mitten av ugnen på 150 grader i 30-45 min beroende på tjocklek. Receptet räcker till typ 2 plåtar.

Fröknäcke, orginalposten på instagram

En kommentar på “Tips på gott fröknäcke

Add yours

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com-logga

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: