Plantar fasciit

Tror att jag drabbats av Plantar Fasciit (kan nån beskriva fonetiskt hur det uttalas). Massor med info på nätet om förebyggande och behandling. Inte mycket om hur länge man ska vila eller hur lång tid det tar. Veckan har i alla fall bestått av total vila, övningar och stretching.

Har du varit drabbad? Hur lång tid tog det för dig?

Smärta i hålfoten kan vara Platar fasciit

Annonser

4 reaktioner till “Plantar fasciit

Lägg till

  1. Jag hade andra hälproblem, nåt som snarast kan liknas vid Haglunds Syndrom, för ett år sen. På inrådan av någon skaffade jag skoinlägg och harvade med dom i tre månader utan att det blev bättre. Efter en löparclinic med Jonas Colting slängde jag inläggen och förändrade istället mitt löpsteg (kortare, mer frekventa steg) och sen dess har jag inte haft några hälproblem.

    Gilla

  2. Jag hade plantar fasciit för ett par år sedan. Tror det var hösten 2009. Vad jag minns höll jag på ett par månader med excentriska tåhävningar, stretching av vader och liknande övningar innan det slutligen försvann. Fick ett program av sjukgymnasten Ola i Västerås som funkade bra.

    Gilla

  3. Kollade lite närmare i mina gamla anteckningar. Det här var 2008. Fick lov att lägga av med löpningen i mitten på augusti för att jag hade för ont. I mitten på september började jag gå två ggr per vecka hos Ortosport (sjukgymnasten Ola). Höll på med det till mitten av januari 2009. Ingen löpning på 5 månader. Sorry! Hoppas det går snabbare för dig att läka.

    Gilla

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s

Skapa en gratis webbplats eller blogg på WordPress.com.

Upp ↑

%d bloggare gillar detta: